Taktvätt Malmö

En välskött tak är avgörande för en byggnads hållbarhet och utseende. Dessutom är det viktigt att ta hand om taket för att förhindra algtillväxt som kan påverka takets prestanda och försämra dess utseende.

Vår metod:

Vår metod kombinerar det bästa av de två världarna. Tvätten börjar genom att vi skrapar bort påväxten men en skrapa, därefter lägger vi på ett kemiskt medel som är skonsamt för pannorna.

Med tiden så dör all påväxt och efter 12 månader kommer du inte känna igen taket eftersom att det ser som nytt ut.

För efter bilder

Alternativa metoder

Tak är en viktig del av husets utseende och kräver regelbunden underhåll för att hålla sig frisk och ren. I Malmö finns det många företag som erbjuder tjänster för taktvätt, men vilken metod är den bästa för att få ett vackert och friskt tak? Här är de bästa metoderna för taktvätt i Malmö.

Högtryckstvätt

Högtrycksrensning är en av de mest populära metoderna för taktvätt. Det innebär att man använder ett högtrycksreningsverktyg för att skjuta bort smuts och alger från taket. Högtrycksrensning är en effektiv metod eftersom den kan ta bort även de mest envisa fläckarna och lämna taket rent och fräscht. Tyvärr är det skadligt för takpannorna avrekommenderas därför.

Kemisk tvätt

Kemisk tvätt är en annan metod som används för taktvätt i Malmö. Det innebär att man använder en speciell kemisk lösning för att ta bort fläckar och alger från taket. Kemisk tvätt är en mer skonsam metod jämfört med högtrycksrensning eftersom den inte använder högt tryck för att rengöra taket.

Borttagning av mossa och lavar

Mossa och lavar kan växa på taket och orsaka skador samt försämra takets utseende. Det är därför viktigt att ta bort dessa växter regelbundet. Borttagning av mossa och lavar kan göras manuellt eller med hjälp av en speciell lösning.

Skyddande behandling

Efter taktvätten är det viktigt att skydda taket med en skyddande behandling. Denna behandling hjälper till att förhindra att alger och mossa växer på taket igen och samtidigt förbättra takets utseende. Skyddande behandling kan göras med en speciell lösning eller med en täckande måla.

 

Algbehandling av tak är viktigt för att förhindra algtillväxt och förbättra takets utseende. En välskött tak med regelbunden algbehandling har en bättre prestanda och hållbarhet och kan också öka fastighetens värde. Algtillväxt på taket kan också påverka takets prestanda och leda till skador och läckage, vilket kan vara dyrt att reparera.

Första behandlingen för ett medelstort tak (170 kvm) kostar ca 5000-9500 kronor efter ROT.

Ja! Upp till 30% rabatt genom ROT är möjligt.

Offert

Privatperson / företag?:

Område:

Postnummer:

Offert