Taktvätt Helsingborg

Taktvätt är processen att ta bort påväxt, smuts, damm och andra föroreningar från utsidan av ett tak. Taktvätt är viktigt eftersom det förhindrar uppbyggnad av smuts och smuts som kan leda till strukturella problem. Det förhindrar också biologisk tillväxt som kan leda till fukt och  mögelproblem.

För 20 år sedan var det ytterst ovanligt att tvätta bort mossa och algpåväxt på taken i Helsingborg, och övriga Sverige för den delen.

Sedan dess har det hänt mycket, varje år upptäcker fler och fler Svenskar att man genom rätt takvård oftast kan dubbla livslängden på taket. Eftersom att en takrenovering kostar flera hundratusentals kronor så blir besparelsen enorm.

Så funkar vår takrengöring i Helsingborg:

Inspektion

Det första som måste göras är att inspektera taket. De flesta taken går att förlänga livslängden på, några är omöjliga att rädda. Detta avgör vi på den helt kostnadsfria inspektionen

Skrapning & algbehandling

Först skrapas all mossa bort, trasiga takpannor byts ut, sedan appliceras ett kem som kommer att ta död på all påväxt.

Låt tiden ha sin gång

Med tiden dör all påväxt, varje gång det regnar blir taket finare och finare. Efter 1 år ser många tak som nya ut. Påväxten håller sig sedan borta i ca 4 år.

Taktvätt bilder

Se skillnaden på grannarnas tak och de som har nyttjat vår taktvätts tjänst. Dessa bilder är tagna ca 12 månader efter behandling.

Varför takvård?

  • Förlängd livslängd på taket
  • Mycket snällare mot plånboken och miljön (i jämförelse med takbyte)
  • Ökar fastighetsvärdering (Om du har påväxt på taket får du en anmärkning på besiktningsprotokollet)
  • En taktvätt sker oftast på mindre än 5 timmar.

Alger, mossa och lav

Alger, mossa och lavar drabbar i princip alla tak för eller senare. Algerna sätter taket i riskzon. Framför allt så orsakar det frostsprängningar på vintern. Och när pannan inte kan skydda taket rinner vattnet ned till undertaket. Det är därför viktigt att förebygga problemet så tidigt som möjligt. En rekommenderad intervall är att tvätta taket var 4e år.

Bonus: Vi rensar dina takrännor

Eftersom vi redan är uppe på taket så passar vi alltid på att rensa takrännorna när vi är klara. Helt utan extra kostnad. Givetvis städar vi undan efter oss när arbetet är färdigt.

Offert

Privatperson / företag?:

Område:

Postnummer:

Offert